Bekijk Rotterdam vanaf de Euromast

Zie Rotterdam zoals een zeemeeuw het ziet

Kijk tot 60 KM ver en overzie heel Rotterdam

U ziet de zeeschepen ''binnenstomen''

Geniet van het uitzicht op de Euromast

U bent hier:

Euromast R'dam

De Euromast - Het hoogste bouwwerk in Rotterdam

De Euromast is ontworpen in 1960 door architect H.A. Maaskant, speciaal voor de Floriade: een hele grote planten- en bloemen tentoonstelling. Het was de allereerste keer dat deze grote wereldtentoonstelling werd georganiseerd en Prinses Beatrix was aanwezig bij de feestelijke opening. In de eerste jaren was de Euromast 112 meter hoog, maar omdat er steeds meer hoge wolkenkrabbers in Rotterdam bijkwamen was de Euromast niet meer het hoogste gebouw van de stad. Dus werd er een extra toren bovenop gebouwd en werd de mast in totaal 185 meter hoog! Vandaag de dag is de Euromast nog steeds het hoogste bouwwerk van de stad Rotterdam.

De Euromast is 185 meter hoog. De brasserie bevindt zich op 96 meter hoogte, de platforms en de suites op 100 meter hoogte. 

Je kunt ongeveer 30 kilometer ver kijken vanaf de platforms, op heldere dagen kun je zelfs de torens van Den Haag zien! 

Op de Euromast kun je zowel genieten van het uitzicht, als een hapje of drankje doen en je kunt zelfs blijven slapen in een van de twee suites op 100 meter hoogte!

De lift vanaf de bagane grond brengt je in 30 seconden naar de platforms. Dat is 4 meter per seconde!

Abseilen en tokkelen vanaf de Euromast

Bent u op zoek naar een ''thriller''? Wilt u uw eigen grenzen opzoeken? Denk er dan eens aan om af te dalen vanaf de Euromast (en dan bedoelen we niet met de lift).

Bent u 16 jaar of ouder? Reserveer dan uw ''Thrillseeker'' hieronder.