U bent hier:

Luchtfoto's R'dam

Op de foto links een luchtfoto uit omstreeks 1930 waarop de omgeving van de Coolsingel duidelijk in beeld wordt gebracht

Op de foto rechts het Hofplein in 1922 vanuit de lucht gezien. Duidelijk te zien zijn onder andere de spoorlijn en Station Hofplein.

Op de foto aan de linkerkant het Kleinpolderplein in Rotterdam gezien vanuit de lucht. De foto is gezien de werkzaamheden ergens in de zestiger jaren gemaakt.

Rechts een luchtfoto uit ongeveer 1925 waarop de Rotte (waar Rotterdam zijn naam aan te danken heeft) te zien is.

Links een luchtfoto van Rotterdam uit ongeveer 1972. Duidelijk is de Coolsingel te zien terwijl de Maasbruggen en het Witte Huis op de achtergrond ook duidelijk in beeld komen.

Rechts de helft van een grotere foto (de rechterhelft treft u hieronder aan) uit 1929. Duidelijk te zien is het begin van de Maasbruggen en het Witte Huis. Ook zien we de vele bruggen die Rotterdam in die tijd had.

Links ziet u het tweede deel van de foto hierboven. De scheepvaart en de Maasbruggen worden duidelijk in beeld gebracht. Deze luchtfoto van Rotterdam is in 1929 genomen.

Rechts een luchtfoto van de Leuvehaven in Rotterdam en de directe omgeving van de Leuvehaven. De foto is genomen in 1952

Links een luchtfoto van de Rotterdamse Lijnbaan die is gemaakt in 1955

Rechts een luchtfoto van de Wijnhaven in Rotterdam en de directe omgeving van de Wijnhaven met onder andere het Witte Huis. De foto is genomen in 1955 en duidelijk is de kaalslag nog te zien doordat het stadshart werd verwoest door de bombardementen in 1940