Overzicht Rotterdam

Alles wat u wilt weten over Rotterdam

Een inleiding naar meer informatie

Ken het heden en uw geschiedenis

Leer Rotterdam kennen zoals het is

En zoals het vroeger was

U bent hier:
  • Rotterdam

Rotterdam

De Regio Rotterdam is meer dan alleen maar de Stad Rotterdam. Beter gezegd, de Stadsregio Rotterdam bevat de volgende Gemeenten:

Albrandswaard - Barendrecht - Bernisse - Brielle - Capele aan den IJssel - Hellevoetsluis - Krimpen aan den IJssel - Lansingerland - Maassluis - Ridderkerk - Rotterdam - Schiedam - Spijkenisse - Vlaardingen - Westvoorne

Wie kent nog het oude Rotterdam van voor de Tweede wereldoorlog? En wie kent nog het Rotterdam uit de periode van wederopbouw? Honderden foto's van Rotterdam, Rotterdammers, het Rotterdamse Havengebied, de scheepvaart en niet te vergeten de historie van de bekende Rotterdamse voetbalclubs.

Rotterdam, de stad waar hard werken altijd in het vaandel heeft gestaan.

Als u als toerist Rotterdam wilt bezoeken dan hebben we uiteraard alle informatie voor u. Maar ook als u gewoon een dagje Rotterdam wilt ''pakken'' hebben we voor u alles wat u nodig heeft.

Een overzicht met alle hotels, alle restaurants, alle uitgaansgelegenheden in de ''Natte'' Horeca en alle andere musea, bezienswaardigheden en nog veel meer.

Rotterdam krijgt al in het jaar 1340 stadsrechten en heeft al sinds het ontstaan een ''haven-functie''. Oorspronkelijk is de stad ontstaan aan een dam in het riviertje de Rotte, zodat eigenlijk de naam Rotte Dam de voorloper was van het huidige Rotterdam.

Diverse malen kreeg Rotterdam harde klappen. Maar altijd weer kwam men er met hard werken weer bovenop. De verwoesting tijdens WOII sneed echter het hart uit de oude stad.

Een uitgebreide lijst met heel veel informatie over ''Bekende Rotterdammers'' die naam hebben gemaakt op diverse gebieden zoals sport, politiek, radio en TV.

Ook hebben we een aantal Rotterdammers die alhoewel niet in Rotterdam geboren toch te boek staan als zijnde Rotterdamse boegbeelden.
En ja... Er zijn best veel bekende Rotterdammers. We beginnen met Coen Moulijn.

Het Rotterdam van vandaag

Bekijk Rotterdam op honderden foto's. Bekijk de Rotterdamse straten en pleinen, kerken en gebouwen en ook het leven op de Rotterdamse straten.

Een overzicht waar u bekende plekken, minder bekende plekken en plekken die u misschien wel wilt leren kennen kunt bekijken.
Heeft u bijzondere foto's? We plaatsen deze graag.
Mail ons uw foto's 

Een stad als Rotterdam heeft uiteraard een bestuur nodig. Om in haventermen te spreken, een Kapitein die het roer recht kan houden met een blik op het kompas.

We brengen de hele structuur van het Rotterdamse Bestuur in kaart met alle informatie over de personen die zich met dat bestuur bezighouden.
En uiteraard treft u een compleet overzicht aan met alle adressen en telefoonnummers.